13 iunie 2008

Sunt in Ro

Nici nu stiu despre ce sa scriu. De povestit ar fi multe. Suntem de mult pe drum. De fapt am ajuns de-abia de vreo doua zile acasa. Opririle ne-au prins bine doar partial. Baiatul s-a procopsit cu niscaiva probleme sanatoase. Speram sa scape pana maine, cand se va pune nas, chiar daca e cam naravas si nu respecta tratamentul.
Am oprit la Viena si aveam senzatia ca sunt intr-unul din orasele vestice romanesti. Arhitectura imi era cumva familiara. Nu am facut mare lucru decat ca am vizitat doua muzee, m-am dat in roata, am pozat doua case Hundertwasser si am mancat doua felii dementiale de tort la Cafe Demel. Am carat ploaia dupa noi. De fapt ne-a urmarit pana la Timisoara. Ce cladiri frumoase are si orasul asta, ce pacat ca nu le reconditioneaza (inca) nimeni. Drumul european pana la Turnu Severin este extrem de prost. Nici in urmatorii cinci ani nu e de trecut pe-acolo. Herculane ridica vile si terase noi, dar lasa in ruina mostenirile. De la Craiova am luat-o spre un sat din Valcea si am ajuns in Gorj, iar dupa 50km strabatuti si contactul cu un drum care se credea o scurtatura, dar era desfundatura am hotarat sa strabatem aceiasi 50km inapoi. Vina mea ca nu l-am sunat pe tata si vina lu tata ca nu mi-a spus de la bun inceput ca exista doua sensuri giratorii. Nu-i nimic, portiunea aia de tara nu apucasem s-o cunosc :)). Deh, hartile nu spun nimic de calitatea drumurilor. Si cred ca nici GPS-urile. Noi suntem demodati. Dulapul de harti ne-a fost tare util pana la Craiova. De-acolo nu mai exista harti. Exista amintiri. :D In fine.
Despre familie ce sa zic? Pe unii dintre ei abia ii cunosteam. Sunt vorbareti, ospitalieri si foarte insistenti, desi nu au nevoie. De ceilalti am niste indoieli. Ii suspectez pe unii de o lacomie absurda. Anumite lucruri (marunte, dar foarte necesare la momentul ala) s-au facut la un moment dat nevazute. Cred ca au fost ajutate. :p
Am o tona de carti de luat cu mine. Si mai vechi si noi. Nu mai am rabdare. Eram chiar din prima zi chitita sa-i golesc mamei rafturile. Hai s-astept, totusi, sa treaca nebunia cu nunta.
Si inca ceva: m-am tuns (am scapat de 1kg de par ;) ), dar nu foarte scurt si m-am facut blonda. :D